Brian Elmegaard

Brian Elmegaard

Professor

DTU CONSTRUCT
Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi

Sektion for Termisk Energi

Danmarks Tekniske Universitet

Koppels Allé

Bygning 403, rum 007

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 25 19 61
E-mail brel@dtu.dk
ORCID 0000-0002-0503-6286
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2021
Elektrificering af industrien
08 FEB

Elektrificering af industrien

Webinar om elektrificering af industriens betydning for øget effektivitet og fleksibilitet ved varierende driftsforhold.

2020
22 OKT

PhD Thesis awarded the Natural Refrigeration Award 2020 by Eurammon

The PhD Thesis of Benjamin Zühlsdorf regarding high-performance heat pump systems was on Friday, 9th of October awarded the Natural Refrigeration Award 2020 by Eurammon.

Byggeri og materialer
DTU med i projekt om elektrificering af fødevareindustrien
08 SEP

DTU med i projekt om elektrificering af fødevareindustrien

Litteraturstudie fra DTU viser, at der er et stort potentiale for elektrificering af danske industrivirksomheder.

Biogas Colourbox
14 MAJ

Sektorkobling - EU-samarbejde er afgørende

Det kræver øget samarbejde på tværs af EU, mindre silotænkning og investering i udvikling af bl.a. de grønne brændstoffer, hvis sektorkobling skal blive en succes i Europa.

Energi og forsyning
07 FEB

Fødevareindustrien skal køre på grøn energi

Nyt projekt skal hjælpe 20 fødevarevirksomheder med at nedbringe CO2-udledningen markant ved at omstille produktionsprocesserne til at køre på strøm. Målet er at accelerere den grønne omstilling og styrke konkurrenceevnen.

2019
Measurement
16 DEC

Ny metode gør det nemmere at reducere virksomheders energiforbrug

En ung forsker på DTU har udviklet en metode, der begrænser antallet af nødvendige måledata for at kunne identificere, hvordan virksomheder med procesproduktion kan sænke deres energiforbrug.

Crystal Kwok fra Unsplash
23 OKT

Energiomstillingen i industrien bliver ofte overset

Potentialer og udfordringer for industrivirksomheder i omstillingen til grøn energi bliver belyst under det kommende DTU High Tech Summit, hvor de nyeste forskningsresulater på området bliver præsenteret.

25 JUN

Green energy and sustainable products

Sustainability is one of the most important focal points of our time. Both in relation to the products we surround ourselves with in everyday life and the energy we use for transport, heating, electricity, etc.

2018
Fotograf: Julie Malmstrøm
07 MAR

EnergyLab Nordhavn – et prisværdigt udsyn til fremtidens energisystemer

Fremtidens fossilfrie energisystem kræver, at vi tænker på tværs af forsyning og forbrug. EnergyLab Nordhavn demonstrerer, hvordan man ved at integrere el- og varmesystemet, energieffektive bygninger og elektrisk transport får et intelligent energisystem. Den tankegang nedbryder de sædvanlige skel i branchen og åbner for nye intelligente...

2016
Foto: Thomas Steen Sørensen
24 JUN

Store energibesparelser for fødevareindustrien: tørring med luftaffugtere

Tørring anvendes i mange industrielle processer, for eksempel i fødevareproduktion, og tørreprocesser optager en væsentlig del af energiforbrug i industrien. Nu har projektet SteamReg udviklet og gennemprøvet en ny teknologi til genvinding af energi fra tørreluft, en løsning som kan reducere energiomkostningerne med 50%.

Energi og forsyning Energisystemer Produktion og ledelse
Foto: Ingrid Marie Vincent Andersen
11 APR

Spildvarme fra skibsmotorer kan udnyttes til elektricitet

Mange steder i industrien findes der kilder til lavtemperaturvarme, en varme som ofte findes i forbindelse med spildprodukter som den varme udstødningsgas fra en forbrændingsmotor på et skib. Denne spildvarme kan udnyttes til at lave elektricitet med en særlig teknologi.

Energi og forsyning Energiproduktion Energisystemer Fossile brændsler Byggeri og materialer Forbrændingsmotorer Skibe og off-shore-konstruktioner
2015
Billede: Colourbox
07 DEC

Havvands-varmepumper: En grøn varmekilde i Arktis

Et nyt projekt viser at havvands-varmepumper kan være en effektiv og klimavenlig varmekilde i Grønland. Thomas Ravnshøj Johansen, som netop har modtaget Jonathan Prisen 2015 for sit afgangsprojekt på DTU Mekanik, har undersøgt effektiviteten af havvands-varmepumper under arktiske klimaforhold. Projektet viste at når man sammenligner med...

Energi og forsyning Energisystemer
M-prisen 2015
30 NOV

Nye energibesparelser for mejeriindustrien

Mejeriindustrien kan nu spare energi med nye og meget mere anvendelige metoder til procesintegration. Riccardo Bergamini fra DTU Mekanik har udviklet de nye og mere enkle metoder i sit speciale, ”Anvendelse og udvikling af procesintegrationsmetoder til mejeriindustrien”, som han for nylig har modtaget Maskiningeniørernes Initiativpris...

Energi og forsyning Energieffektivisering Byggeri og materialer Produktion og ledelse Systemanalyse
2013
Solenergi
25 JUL

Ny forskning undersøger mere effektive måder at udnytte solenergi på

Solskin fra en skyfri himmel som vi har set det i den seneste tid giver de ideelle betingelser for et koncentrerende solkraft- anlæg, CSP. På DTU Mekanik arbejder Ph.d.-studerende Anish Modi for tiden på at forbedre CSP solanlæg, en type anlæg der anvender en teknologi, der adskiller sig fra de mere kendte solcelleanlæg.

Byggeri og materialer Kraftværker