Carsten Rode

Carsten Rode

Professor

DTU SUSTAIN
Institut for Miljø- og Ressourceteknologi

Danmarks Tekniske Universitet

Brovej

Bygning 118, rum 163

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Tlf.
Mobil
Fax 45 88 32 82
E-mail crode@dtu.dk
ORCID 0000-0001-7485-3119
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2021
Co-founder Kasper Guldager, Home.Earth, Science Manager Pernille Berg, Blox, og professor Morten Birkved, Syddansk Universitet talte om mulighederne og udfordringerne ved cirkulær økonomi, der er blevet big business, og diskuterede, hvad der skal til for at accelerere bæredygtighed i byggeriet (Foto: Maja Skovgaard)
16 SEP

297 præsentationer af den nyeste viden om bæredygtigt, sundt og holdbart byggeri

I slutningen af august samlede DTU 365 forskere og branchefolk fra 45 lande til konference om bygningsfysik for at dele viden om, hvordan vi kan skabe et mere bæredygtigt, holdbart og sundere byggeri. Gik du glip af konferencen, kan du stadig se dens 297 præsentationer on demand.

Professor Carsten Rode, DTU Byg, har ledet en undersøgelse af skimmelvækst ved indvendig efterisolering med faste plader. Foto: Jesper Kirkeskov.
29 JUN

Alle former for indvendig efterisolering kan give skimmelvækst

Det kræver stor omhyggelighed at undgå fugt og skimmel, hvis man laver indvendig efterisolering af en ydervæg. Ny undersøgelse fra DTU viser, at det gælder, uanset hvilken form for indvendig efterisolering, man vælger at anvende.

Byggematerialer Bygningskonstruktion Indeklima
IBPC 2021 afholdes i DTU's smukkeste auditoriebygning, bygning 116, som netop har gennemgået en gennemgribende renovering med fokus på lys, akustik og indeklima for at skabe de bedste rammer for læring. Foto: KONTRAFRAME
19 MAJ

Verdens største bygningsfysikkonference kommer til Danmark

DTU er vært for International Buildings Physics Conference 2021, som finder sted 25.-27. august på DTU’s campus i Lyngby. Konferencen foregår både fysisk og online og er en unik mulighed for at møde verdens førende eksperter inden for bygningsfysik.

Energieffektivisering Energisystemer Solenergi Byggematerialer Bygningsdesign Bygningskonstruktion Indeklima CO2-udskillelse og CO2-lagring
2019
Foto: Bunch Bygningsfysik
22 JUL

Bag om en byggeskandale: Derfor 'græder' MgO-plader

MgO-plader blev brugt som vindspærre i byggeriet fra 2010 til 2015, indtil det viste sig, at pladerne havde en hårrejsende evne til at suge fugt. Følg opklaringsarbejdet om byggeskandalen her.

Foto: Bunch Bygningsfysik
06 JUN

Bag om en byggeskandale: Derfor 'græder' MgO-plader

MgO-plader blev brugt som vindspærre i byggeriet fra 2010 til 2015, indtil det viste sig, at pladerne havde en hårrejsende evne til at suge fugt. Følg opklaringsarbejdet om byggeskandalen her.

Byggeri og materialer Byggematerialer
2018
Foto: Sabina Askholm Larsen, DTU
22 AUG

Kombinerede kompetencer skaber bedre byplanlægning

Europæisk sommerkursus giver studerende fra DTU, CBS og HafenCity Universität i Hamborg en unik mulighed for at kombinere deres meget forskellige fagligheder og skabe nye bud på bæredygtig byplanlægning.

Kyster og havne
2015
Grafik: DTU Byg
30 NOV

DTU vil sikre balancen mellem energieffektivitet og indeklima i beboelsesejendomme

DTU Byg står i spidsen for et internationalt projekt, der skal sikre beboelsesejendomme den rette balance mellem energieffektivitet og et godt indeklima. Formålet med projektet er at udvikle retningslinjer for såvel konstruktion som drift af bygninger, der kan bruges af både industri og myndigheder.

Indeklima Energieffektivisering
2012
Tre kolonier af skimmelsvampen Trichoderma
01 MAJ

Kampen mod svampen

I samarbejde med Selvstyret indleder DTU-forskere jagten på at forstå årsagerne til skimmelsvamp i grønlandske bygninger.

Indeklima Polarforskning Bakterier og mikroorganismer